Sleva 10,- eur na letenku, zatím na neomezené množství letenek App - Trip.com nastavit země Francie, jazyk francouzský, měna eur.  .

Trip.com

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Nechci pokračovat v offtopicu, ale máš nějaké info, že Gepard bude jezdit i komerční spoje (jako teď RegioJet) nebo jen ten jeden ranní spoj v závazku, co dotuje Brno?

0 Citovat

Já pochopila, že pojede jeden vlak ráno a jeden pozdě večer, aspoň to podle toho článku vypadá... viz: https://www.brnotoday.cz/prime-v...cQdJyEJ4fU

0 Citovat

A nejspíš ani zaměstnanec, který by to řešil. 🙂

0 Citovat

Jáchym napsal(a):

Nechci pokračovat v offtopicu, ale máš nějaké info, že Gepard bude jezdit i komerční spoje (jako teď RegioJet) nebo jen ten jeden ranní spoj v závazku, co dotuje Brno?

 

Gepard bude jezdit jen tu nocni tocku - vecer z vidne do brna, v noci zpatky.

0 Citovat

Dík. To jsem si myslel, jen mě napadlo, jestli se něco nezměnilo. Protože mi připadá divný, že by někdo nechal stát vlak celý den nevyužitý jen kvůli 2 spojům v noci, který odvezou max nižší desítky cestujících (třeba se to díky sezóně a posunu odjezdu změní). Tak jsem zvědavý, jak to mají vymyšlený.

0 Citovat

To je velice jednoduché. Ta souprava nikde stát nebude - je to noční "vedlejšák" jedné z rakouských souprav, které by jinak stály přes noc v kopřivách.

Takhle si odskočí do Brna a zpátky.

0 Citovat

Tak opět malé změny v objednávkách u Trip.com. Po objednání letenek přišel email, kde jsem obdržel čísla rezervací a email pro přihlášení k Ryanair.

Dělal jsem jednu rezervaci pro 2 osoby, ale přišly mi do mailu dvě rezervační čísla a jenom jeden přihlašovací mail pro Ryanair.

Po komunikací s chatem (čekací doba cca 25 minut) mi obratem poslali email pro Ryanair ke druhé rezervaci.

Trochu komplikované, mám dvě rezervace místo jedné.

1 Citovat

Dostal jsem to podobně.. Cesta tam dvě one way letenky takže 2 rezervace, cesta zpět už jako jedna rezervace. 
Chat ale funguje super, neměl jsem k tomu emaily, ale vždy ještě ten den poslali na email.

0 Citovat

Jak se řešilo trochu výše, Gepard konečně spustil prodej jízdenek...  lístek 490,- , očekávala jsem teda cenu podstatně nižší, takhle se pořád vyplatí jet busem RJ za 299,-. Nějak nechápu, co na tom jako kraj dotuje, když to stojí tolik.

1 Citovat

Pro mě je fascinující, proč vůbec Brno (nikoliv kraj) přispívá na cesty lidí na dovolenou z letiště v sousedním státě. Teď stojí minibus Gepardu 430 Kč a pokud je noční spoj vyprodaný, nasadí místo něj autobus. To jsou spoje, který Gepard provozuje na komerční riziko. Teď bude pro pár desítek cestujících jezdit vlak, který na svůj provoz potřebuje dotace, ale přesto bude cena vyšší než u busu.

 

28,6 milionu Kč ročně není v rozpočtu velkého města tolik a nekoupí se za to ani jedna nová tramvaj, ale stejně si myslím, že pokud by se peníze utratily v brněnské MHD, dávalo by to větší smysl.

 

4 Citovat

Jelikož už na Trip.com není možnost požádat o mail, přes který mi byla od nich u Ryanair vytvořena rezervace a je nutná ofiko verifikace přímo na stránce aerolinky, abych se ke správě těchto rezervací na svém účtu dostala, potřebuji poradit, jak ověřit osobu, ke které mám rezervaci zvlášť ( nevím, proč se to tak rozjeblo, když jsem kupovala vše v jednom kroku, pro cestu zpět jsme obě na jedné rezervaci ) ... teď ta část alá Cestuj dementně :-) .. na ověření mi zbývají tři pokusy a nerada bych potupně šla na přepážku udělat check in za 55 euro pro tu jednu osobu na ten jeden let, když to zmrvím  ( páč celkem za zpátečky pro dva lidi mě to stálo 47,50 ) .. projde verifikace udělaná přes můj účet, na můj email s tím, že ID a nahrání selfie jak ověření vyžaduje, bude provedeno tou osobou, které se rezervace týká ? Nebo ten druhý člověk musí mít svůj účet u Ryanair, přes který ověření udělá ? Asi to píšu jak hotentot, ale kdo se s tím setkal asi chápe na co se ptám :-) .. díky díky předem

A abych předešla komentářům mimo mísu ano, chtěla jsem to koupit přes OTA, ušetřila jsem tisícovku, takže ano stojí mi ten oser s ověřováním za to ! :-)

0 Citovat

Já jsem si tím procházel minulý týden a dotaz nechápu. 😁 Každopádně to rozhraní bylo intuitivní a stačilo postupovat podle instrukcí. 

1 Citovat

Honzo díky :-) .. ty verifikace pro svoji rezervaci tam a společnou zpáteční mám v pohodě ověřený, je to opravdu triviální, ale jde mi čistě jen o ověření jen té jedné rezervace na jiné jméno přes můj účet, no neumím to líp popsat tak se omlouvám :-/ ..  s tím jsem se ještě nesetkala, tekže je samozřejmě možné, že hledám problém, kde není .. pokud v tom ty, jako světoběžník, nevidíš nic záludného, jsem v klidu .. ta dosud neověřená rezervace je pro moji dceru, svůj účet u Ryanair nemá, tak jen ať něco nezkoním ..

btw na základě čeho se vytvoří rezervace takto rozdělené ? Cesta tam dvě samostatné letenky a zpáteční společná ? Netušíš ?

0 Citovat

Ryanair účet k ověření nepotřebuješ. K zablokováné rezervaci se dostaneš přes Mytrip nebo primo Ryanair. Pak ji odblokujes ověřením. 

Dvě rezervace z toho na 99 % udělal my trip. Možná proto že za nejnižší cenu bylo už jen jedno místo... Nevím. 

1 Citovat

Mně Trip.com na začátku července poslal potvrzující e-maily od Ryanairu a s mým e-mailem šly přidat i do Ryanair účtu.

0 Citovat

@Michal - na mail mi také po nákupu na trip.com přišlo potvrzení od Ryanair, rezervaci do svého účtu dostanu, ale spravovat ji nelze bez nasledné verifikace, což předtím šlo i bez ( u mě duben, květen a lety na říjen ) tak mi to jen hlava nebere :-(


screenshot-2023-07-28-08-44-34-41-e1679c622f02e48b7c290aef3f9634a3.jpg

1 Citovat

Hanka K: u té samostatné rezervace můžeš při ověření použít i svůj účet (nebo jakýkoliv, může a nemusí patřit té dané osobě, já mám pod svým účtem hromadu rezervací i pro kamarády a známé, vše bez problémů).

Proč to trip rozdělil nikdo neví, mně se to u nich nestalo, ale tipuju že to jejich algoritmus vyhodnotil kvůli ceně (poslední místo za danou cenu, další letenka dražší, tak koupil jednu levnější, jednu dražší? ostatně po ověření to uvidíš, za jakou cenu byly koupené).

 

0 Citovat

@Hanka K: Co myslíš tím "spravovat"? Jde mi rozkliknout a v ní kliknout na check-in nebo baggages.

Samozřejmě, sranda může přijít, až budu chtít dělat check-in dva dny před odletem, protože bez sedačky mě to dřív nepustí skrz celý proces.

0 Citovat

Goro: díky za info, ano, toto přesně mě zajímalo

Michal: spravovat jakože nejde mi to rozkliknout dál, nedostanu se na itinerář letu ani na odkaz pro check in .. pokud se ale dostaneš tam kam já teď už bez ověření ne, tipuju, že problém s online odbavením by jsi neměl mít, moje předchozí rezervace proběhly bez potíží

Ověření stojí jen 0,59e takže toto neřeším, jen jsem měla obavy ohledně zablokování při nesprávných pokusech verifikace na letence pro někoho jiného, tedy díky všem.

Btw stále funguje sleva až 20e při stránkách ve francouzské mutaci, využívám opakovaně

1 Citovat

Rychlé expresní ověření stojí 0,59€, ale standardní (do 7 dní) stojí 0€. Jelikož se mi to týkalo letu až v září, dal jsem to standardní. Za 5 dní ověřeno. 

0 Citovat

Co tam chtěj, u těch ověření?

Fotku podpisu prej?

Fotku ID?

Ještě něco?

Standardní píšou, že je gratis do 7 dnů...

Edit:

"Your device has no camera

Please use device with camera"

Tak to je slušnej oser. Příště volim wizzair.

 

 

0 Citovat

Já ověřoval standartním procesem (za 0e) ve čtvrtek večer na odlet v sobotu ráno a do pátečního rána bylo ověřeno.

0 Citovat

Tak to je taky dobré vědět, že to funguje - informaci, že ověření standart je do 7mi dnů a že upřednostňují nejdřívější odlety se mi moc věřit nechtělo :-) , tak vyzkouším příště

0 Citovat

U mně neověřili poslední krok expres verifikace a to je fotografie z více stran... Ani na třetí pokus :-( Mám ještě tři pokusy. Nevíte někdo kde může být problém? Jooo a telefonní číslo do Anglie taky nefunguje... Hlásí mi to, že číslo neexistuje :-O Robert

0 Citovat

To je divne...to není foto z více stran, ale selfie...nekdy chtějí úsměv nebo zavřít oči, někdy jen koukat do stran atd...já to dělala za kamarádku, jsme si jen podobné a to ne moc, potřebovala to rychle, aby mohla přebookovat zrušený let a řídila...tak jsem to robila já (tzn její pas a moje selfie) a prošlo to, jsem měla za to, že projde každý...však ty fota na dokladech muzou být i 10let staré... 

1